Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Společnost Microsoft se rozhodla, že pořádně šlápne do herního průmyslu, a to se svými konzolemi Xbox. Pro předplatitele Xbox Game Pass Ultimate za 15 dolarů měsíčně, se rozhodla společnost Microsoft nabídnout nový projekt xCloud, což je v podstatě cloudová služba, která umožní streamovat hry do mobilních telefonů a tabletů s Androidem.

Tato zpráva dokonale koresponduje s dlouhodobějším plánem Microsoftu, dostat své služby do co možná nejvíce zařízení. Díky tomu, že xCloud se otevře ve webovém rozhraní a celá výpočetní síla je vlastně v cloudu, můžete si vychutnat i náročnější tituly na středně výkonných telefonech.

Zároveň se tím naskýtá možnost pro Microsoft oslovit i uživatele mobilních zařízení od společnosti Apple. Ty měli až doposud komplikovanější využívání služeb od Googlu či Microsoftu vzhledem k jejich těžko přístupnému operačnímu systému. Xcloud v tuto chvíli běží výhradně na webových prohlížečích založených na chromu. Zároveň není v tuto chvíli ani známa informace o maximálním rozlišení pro hry. Dá se však předpokládat, že to nebude 4K, protože takový přenos by byl velice komplikovaný vzhledem k přenosové rychlosti většiny internetových připojení.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)