Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Společnost Hasbro, což je americký nadnárodní konglomerát s hračkami a akčními figurkami pro Marvel a Disney, se rozhodla ve spolupráci s producentem společnosti Peppa Pig Entertainmnet One (eOne) natočit filmy a televizní pořady z vlastních hraček a her. Konkrétně by se mělo jednat o The Transformers či My Little Pony. Výsledné kinematografické počiny se pak mají objevit na Netflixu či Disney+.

Nově se tak uživatelé Netflixu mohou těšit na počítačově animovaný film My Little Pony, který by měl mít premiéru již na podzim roku 2022. Podle vyjádření producenta eOne to bude vůbec poprvé, co budou oblíbený poníci v té nejvyšší možné kvalitě.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Druhým počinem má být seriál s dvaceti díly o Transformes založený na figurkách BotBots. Transformeři přijdou během příštího roku také na Netflix. Dále se Hasbro rozhodlo pro předškolní děti na Disney+ natočit seriál Kiya, což má být superhrdina kombinující bojová umění a tanec.

Mezi zajímavosti patří i ohlášení natočení animovaného seriálu na motivy karetní hry Magic: The Gathering. Slavnou a u nás populární karetní hru si pod svá křídla vzali režiséři Avengers: Endgame. Hasbro se dále pochlubilo, že již natočilo film Dungeons & Dragons ve spolupráci s Paramountem.

Pomyslnou třešinkou na dortu pak je jakási série soutěžních show na bázi Monopol, Mouse Trap, Easy Bake, Operation, Nerf a Play-Doh. Podle vyjádření CNBC by mělo Hasbro mít rozjednáno zhruba 30 filmových a seriálových projektů.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)