Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Hackeři údajně prodali zdrojové kódy z her Cyberpunk 2077 a The Witcher 3 vytvořené studiem CD Projekt Red. To teď zažívá špatné časy. Přichází s tím společnost pro kybernetickou bezpečnost KELA, která na svém twitteru uveřejňuje snímky obrazovky. Následně přichází zpráva od twitteru vx-underground, který potvrzuje, že aukce byla uzavřena.

Když se vrátíme zpátky v čase, tak v úterý polské studio prohlášuje, že se stalo obětí ransomwarového útoku, kdy hackeři získali určitá data z cloudů společnosti. Útočníci zaanechali poznámku, kde píšou, že mají přístup k jejich nejslavnějším hrám a také k důležitým dokumentům. CD Projekt ale uveřejnilo, že hackerské skupině nepřistoupí na požadavky, i přes to, že budou data kolovat online.

Neví se, kdo data koupil, ale jisté je, že leak obsahuje zdrojové kódy z počinů, jakožto Cyberpunk 2077, Thronebreaker: The Witcher Tales spinoff, The Witcher 3, ray-tracing edice Witchera 3 a interní kopie spisů firmy. K aukci byl také připojen volně dostupný soubor obsahující únik virtuální karetní hry Gwent ze světa Zaklínače.

Startovací cena aukce byla prý 1 milion amerických dolarů s možností okamžité koupě za 7 milionů. Přestože se stále nezjistilo, kdo za útokem stojí, domnívá se, že byl použit HelloKitty ransomwere, který mimo jiné také stojí za útokem na brazilskou energetickou společnost. Časem se snad dozvíme více, zatím se incident vyšetřuje.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)