Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Společnost Google je jednou z největších společností na Světě, a proto potřebuje mít se Světem i řádné spojení. Proto Google rozhodl, že natáhne z Ameriky do Evropy nový podmořský kabel. K tomuto rozhodnutí dospěl již v roce 2018 a plánované zprovoznění se očekávalo v roce 2020, ale stejně jako se vším, i pokládka tohoto kabelu byla odložena z důvodu pandemických opatření. Nyní se však všechny přípravy chýlí ke konci a pokládka může začít.

Kabel by měl být více než 6 100 kilometrů dlouhý a měl by obsahovat 12 párů vláken. Jeho maximální přenosová rychlost je krásných 250 terabitů za sekundu a měl by vést z amerického města Virginia Beach až do fransouzkého Saint-Hilaire-de-Riez.

Již nyní Google uvažuje o dalším kabelu pojmenovaném Grace Hopper, který by měl propojit New York, Španělsko a Velkou Británii. Tento nový kabel bude mít 16 párů vláken a položen by měl být, pokud to pandemie dovolí, během příštího roku. Zároveň s tím bude v budoucnu natažen ještě třetí kabel s názvem Equiano, který propojí Jihoafrickou republika a Portugalsko.

Zdroj: TechCrunch.com (odkaz)