Zdroj: Pixabay

Automobily jsou čím dál chytřejší a pro jejich provoz a uživatelské ovládání je zapotřebí mít nějaký sofistikovaný operační systém. Nově ohlásil generální ředitel Google Cloud, Thomas Kurian, že společnost Google a známá automobilka Ford uzavřeli partnerství, které dle jeho slov slibuji „transformaci Fordu i automobilového průmyslu.“

Pozitivní ohlasy se ozývají i ze strany automobilky Ford, která věří, že partnerství přinese inovační sílu, urychlí modernizaci a hlavně pomůže překonat všechna očekávání jeho zákazníků. První vozy s Androidem by měly vyjet do ulic již v roce 2023. Následně chce Ford vybavit Androidem další miliony vozů. Všechny pak budou mít Google Asistent, Mapy či informační a zábavní systém. Uživatelé mobilních telefonů iPhone pak i nadále budou moci využívat Apple CarPlay či Amazon Alexa.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Odborníci z obou společností pak budou sdruženi v rámci Team Upshift, která chce díky tomu zlepšit dodavatelský řetězec, využít počítačové vidění či umělou inteligenci pro školení zaměstnanců pracujících na montážních linkách. Dalším cílem bude shromažďování anonymních dat pořízených během jízd, která budou využita pro zlepšování služeb a integrace aplikací třetích stran. Tím by se mělo zajistit, že prostředí auta bude tak přizpůsobeno konkrétnímu zákazníkovi, že si ho bude muset oblíbit.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)