Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Elon Musk je znám tím, že rád překvapuje a šokuje okolní svět. Podobný kousek se mu povedl, když zveřejnil výroční zprávu Tesly. V této zprávě pak stojí, že Tesla investovala v přepočtu 32 miliard korun do nejznámější kryptoměny Bitcoinu. Navíc Tesla oznámila svým uživatelům, že v blízké budoucnosti chce umožnit všem platit za elektromobily a další služby právě pomocí Bitcoinu.

Stejně jako v případě všeho, o čem se Elon zmíní, tak i v případě Bitcoinu nastal náhle obrovský růst o 14 procent. Podle vedení Tesly však nemá jít o náhlý krok nýbrž o promyšlenou dlouhodobou firemní politiku, jejíž cílem je maximalizovat návratnost této investice. Navíc mluvčí společnosti uvedl, že se společnost Tesla rozhodla do budoucna nakupovat a spravovat digitální aktiva.

O růst ceny Bitcoinu se postaral sám Elon Musk již na konci minulého měsíce tím, že na svém Twitteru uvedl příspěvek „Viděno zpětně, bylo to nevyhnutelné.“ a k tomu uvedl hashtag #Bitcoin. To posílilo Bitcoin o 20 procent. V té době se nevědělo, proč to Elon udělal a jakou vazbu má na Bitcoin. Nyní je to již jasné, chtěl maximalizovat svou investici. Extrémní růst nezaznamenává jen Bitcoin, ale také méně známé kryptoměny jako například Ethereum nebo XRP.

Zdroj: Bloomberg.com (odkaz), The Verge.com (odkaz)