Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Nedávno jsme vás informovali o tom, že Elon Musk nakoupil prostřednictvím své automobilky Tesla Bitcoiny v celkové hodnotě 1,5 miliardy dolarů. Následně se pak zmínil na svém Twitteru o Bitcoinech a kryptoměnách, což mělo za reakci doslova raketový nárůst hodnoty Bitcoinu. Logicky se tak investice Elona Muska znásobila.

Další navýšení hodnoty Bitcoinu o cca 4 000 dolarů pak způsobil samotný fakt, že Tesla nakoupila tuto nejpopulárnější kryptoměnu v tak velké výši. Podle obecně uznávaného ekonoma Nouriel Roubiniho by měl americký úřad SED (U.S. Securities and Exchange Commission) začít stíhat jak Elona Muska, tak i jeho společnost Teslu, pro podezření z manipulace s trhem a pro umělé navyšování ceny Bitcoinu ve vlastní prospěch.

Elon Musk je však dostatečně chytrý na to, aby si byl vědom dopadu jeho tweetu a toho, že tím svou investici uměle znásobí. Roubini toto jednání nazývá doslova jako zločinecké. I když mnozí zpochybňují vliv Elona Muska i to, že náhlý nárůst ceny Bitcoinu byl vyvolán jeho vlivem, tak časová osa mluví poměrně jasně a porovnáme-li Twitter Elona Muska a vývoj ceny Bitcoinu spatříme zajímavou shodu.

Zdroj: Business Insider (odkaz)