Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Elon Musk je známý průkopník ve vesmíru i v oblasti kosmonautiky obecně. Navíc oproti jiným má poměrně odvážné sny zasahující až do žánru sci-fi. Možná právě díky tomu přitahuje stále více investorů. Důkazem toho je i poslední investice, kterou potvrdila i Komise pro cenné papíry (SEC) a která se pohybuje ve výši 18 miliard korun (850 milionů dolarů).

Tato investice pochází z fondu Swquoia, která již investovala např. do Applu, WhatsAppu, Airbnb nebo v minulosti i do SpaceX. S touto investicí narostla hodnota společnosti SpaceX na 1,5 bilionu korun, čímž jen utvrzuje místo mezi nejhodnotnějšími společnostmi světa.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Díky investicím třetích firem do akcií společnosti SpaceX má Elon Musk k dispozici 34 miliard korun. Je to historicky podruhé, co získala SpaceX takto vysokou investici. V tuto chvíli se nechce nikdo od SpaceX ani ze Sequi k této investici dále vyjádřit.

Vesmírný business je velice nákladný pro své výrobní i provozní náklady, a proto jistě najdou investované částky své uplatnění. Někdo spekuluje, že je Elon použije pro rozvoj své internetové sítě Starlink, v rámci které má být vypuštěno na oběžnou dráhu 12 tisíc družic.

Prioritním cílem Elona Muska a důvodem proč kdysi založil SpaceX je vybudování nové lidské kolonie na Marsu. Již nyní má připravenou kosmickou loď Starship, která by měla být schopna dopravit lidskou posádku na Mars. Její prototypy testuje na svém kosmodromu u Boca Chica. Vzhledem k tomu, že Elon chce poslat lidi na Mars již za pár let, musí do vývoje nezbytných technologií hodně investovat. Nejpravděpodobněji tak skončí investiční injekce právě v dobývání Marsu.

Zdroj: Bloomberg.com (odkaz)