Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Červený trpaslík je jedním z nejpopulárnějších seriálů pojednávající o posádce Jupiterské důlní společnosti, která je uvězněna na vesmírné lodi Červený trpaslík 3 miliony let hluboko ve vesmíru, kde také zažívají různá dobrodružství. Nyní se bohužel autoři tohoto populárního seriálu potkali u soudní pře.

Jde o Roba Granta a Douga Naylora, kteří v 80. letech vytvořili právě tento populární seriál a také založili produkční společnost Grant Naylor. Oba se pak rozešli již v půlce devadesátých let, kdy Doug Naylor pokračoval v psaní dalších příběhu na lodi Červený trpaslík, kdežto Rob Grant se věnoval svým dalším projektům.

„Byl jsem vyloučen z Grant Naylor Productions, společnosti, kterou jsem založil a která nese moje jméno. Chci zajistit, že se mi vrátí práva, která mi umožní pokračovat v produkci Červeného trpaslíka, seriálu, který píšu už 20 let. Je bizarní a politováníhodné, že Grant Naylor Productions a její další akcionáři se mi v tom snaží zabránit.“

Společníky v produkční společnosti Grant Naylor Productions (GNP) však zůstali oba a tato společnost i nadále produkovala další díly Červeného trpaslíka. Nyní podle aktuálních zpráv měl podat Doug Naylor žalobu na svého partnera Roba Granta, kterého obžaloval z toho, že v březnu roku 2020 byl zbaven postu ředitele ve správní radě GNP. K tomuto došlo jen čtyři dny po valné hromadě.

Podle všeho měla GNP oznámit oficiálnímu vysílateli Červeného trpaslíka, televizní síti UKTV, že Rob Grant rezignoval, ale veškerá vysílací práva zůstala společnosti GNP. I tak podle vyjádření Naylora odvolala UKTV produkci dalších dvou speciálních dílů Červeného trpaslíka a navíc po GNP žádá v přepočtu 4,75 milionu korun za vzniklé náklady. Podle neaktualizovaného registru by společnost GNP měla v tuto chvíli patřit Robu Grantovi, Lesley Armitageové a Paulu Jacksonovi. Díky tomuto soudnímu sporu jsou další díly Červeného trpaslíka ve hvězdnách. Nezbývá než čekat, až nás Eso Rimmer přijde vysvobodit.

Zdroj: DailyMail.co.uk (odkaz)