Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Bitcoin zaznamenává v poslední době poměrně stabilní růst své hodnoty. Nyní se cena za jeden Bitcoin vyšplhala dokonce přes hranici jednoho milionu korun a atakuje hranici 50 000 dolarů. To je v podstatě dvojnásobek jeho hodnoty, které dosahoval před rokem. Mimo pandemie koronaviru za to může i větší zájem větších firem o tuto alternativní měnu, jako je PayPal, který nově umožňuje nejen transakce v Bitcoinech, ale také podporuje i platby v této kryptoměně.

Nově vyšlo najevo, že další společností, která bude podporovat Bitcoin je technologický gigant Apple, který nově podporuje platby Bitcoinem prostřednictvím služby Apple Pay. V praxi to funguje tak, že do peněženky Wallet si můžete přidat předplacenou kartu Mastercard a službu BitPay. Služba BitPay je zřejmě největším zprostředkovatelem bitcoinových plateb vůbec. BitPay však nepracuje jen s Bitcoinem, ale i s dalšími známými kryptoměnami, jako je Ethereum.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Podle dostupných informací by BitPay neměl být dostupný jen v Apple Pay, ale v budoucnu se také uvažuje o jeho nasazení v rámci Samsung Pay a Google Pay. Pro jeho plnou funkčnost v Apple peněžence stačí aktualizovat v App Storu či Google Pay na jeho aktuální verzi. Generální ředitel BitPay zároveň doufá, že zájem a nasazení krypto plateb od těchto technologických gigantů podnítí rozšíření kryptoměn i mezi běžné obchodníky.

Na tomto projektu nevydělá jen Bitcoin a BitPay, ale podle analytiků by akceptováním kryptoměny měla poskočit hodnota akcií společnosti Apple, a to řádově až o 25%. Apple se může pochlubit svou členskou základnou 1,5 miliardy uživatelů, takže v praxi by to mohlo být skutečně masivní rozšíření Bitcoinu. Analytik společnosti RBC, Mitch Steves, dokonce předpověděl, že tento krok udělá z Applu lídra v oblasti kryptoměn na dalších 20 let.

Zdroj: phonearena.com (odkaz)