Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Celosvětově známá automobilka Volkswagen v úterý oznámila, že uzavřela partnerství s německým výrobcem solárních jachet Silent Yachts. Cílem jejich spolupráce je vývoj nové jachty, jejíž dominantou bude logicky solární pohon a jako hlavní pohonnou jednotku bude mít modulární systém e-drive (MEB) společnosti Volkswagen.

Společnost Volkswagen původně vyvíjela MEB pro své elektromobily, ale jak se nyní ukazuje, má použití tohoto modulárního systému na jachtě velké výhody. Mezi hlavními výhodami uvádí Volkswagen její nízkou hladinu hluku, výkonnost a produkci malých vibrací.

Zároveň snižuje modulární systém od Volkswagenu náklady na výrobu, provoz i údržbu. I když je jachta hlavně napájena solární energií, bude mít i dieselový generátor pro nouzovou zálohu. Nový společně vyráběný model se bude jmenovat Silent 50 a v tuto chvíli není jisté, kolik bude stát a ani kolik energie bude schopna jachta vyprodukovat. Jediný údaj, který je téměř jistý je předpokládaná premiéra v roce 2022. Pokud zaznamená úspěch, bude produkováno zhruba 50 jachet ročně na tomto principu.

Zdroj: Mashable.com (odkaz)