Zdroj: Pixbay.com (odkaz)

Z nejaktuálnějších statistik společnosti BCN Retail (BCN+R) vyplývá, že digitální fotoaparáty jsou na ústupu. Jejich prodej totiž meziročně poklesl o 40,4%. Masivní propad započal v dubnu, zhruba v období, kdy se globálně rozšířila pandemie koronaviru.

Nyní se spekuluje nad skutečnou příčinou, protože i v roce 2019 byl meziroční pokles o 16,8%. Zatím se zdá, že COVID-19 jen uspíšil dlouhodobý trend v oblasti digitálních fotoaparátů a kamer. Je však nutno podotknout, že tento údaj se vztahuje pouze na Japonsko a proto nelze vztahovat na světový trh.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Podle japonské asociace výrobců fototechniky CIPA se od ledna do listopadu 2020 propadl světový trh o 7 707 914 fotoaparátů. Svůj nemalý podíl na této skutečnosti má jistě i velký vývoj chytrých telefonu. Ty jsou vybaven stále kvalitnějšími fotoaparáty, které bez problémů nahradí digitální fotoaparát. Je jasné, že snímací čip u digitálních fotoaparátů je větší a z pohledu milovníků fotek je fotografie daleko kvalitnější, ale pokud se nechystáte z pořízených snímků z mobilu tisknout bilboard k silnici, jde o ideální zařízení pro focení např. dovolené.

Zdroj: DPReview.com (odkaz)