Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Nedávno přišla aplikace WhatsApp s aktualizací svých podmínek, kde pro další fungování, museli uživatelé odsouhlasit poskytnutí svých osobních údajů WhatsAppu, potažmo mateřské společnosti Facebook. Elon Musk zareagoval tak, že vyzval na svém Twitteru k přechodu na obdobnou aplikaci Signal. Uživatelé začali na základě doporučení masivně přecházet ke konkurenční aplikaci, načež WhatsApp přišel s odkladem svých novinek.

Signal naproti tomu zažívá skutečný Boom a pro velký zájem musel dokonce navyšovat kapacitu svých serverů. Signal, podobně jako kdysi WhatsApp, je aplikace pro chatování, která klade důraz na šifrovanou konverzaci a ochranu osobních údajů. Bohužel podle uživatelů má jisté mezery v oblasti různých customizacích a perzonalizacích.

V tuto chvíli má aplikace Signal jediný režim, a to tmavý režim. Proto se vývojáři rozhodli přidat i další možnosti, jako je změna tapety pro všechny konverzace, tak i možnost změnit tapetu pro jednotlivé konverzace zvlášť. K dispozici jsou také jednotlivé barvy či barevné přechody. Uživatelé mohou využít také velice populární nálepky, kterých je samozřejmě méně než v případě WhatsAppu či Messengeru. Každý uživatel si navíc může ke své fotce a jménu doplnit ještě stručný popisek. Jak s lehce nabytou popularitou naloží Signal dále se ještě uvidí.

Zdroj: androidpolice.com