Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Mnoho automobilek bylo zasaženo dost nepříjemně koronavirovou pandemií. Naše Škodovka dokonce měla po určitou dobu i zavřeno. Jiné naproti tomu zaznamenaly rekordní poptávku, jako například Tesla Elona Muska, která zaznamenala během loňského roku necelých 500 000 prodaných kusů.

Naproti tomu automobilkou, která více méně stagnovala ve svých prodejích je Porsche, které se meziročně propadlo jen o 3%. Propad byl téměř nulový hlavně díky elektromobilu Taycan. Jen tohoto modelu se podařilo prodat během loňského roku přes 20 tisíc kusů.

Celkové prodeje pak dosáhly čísla 272 162 kusů, které se prodávaly především v Ásii, kde se prodala zhruba třetina všech modelů. Největším překvapením však zůstává elektrický Taycan, který zaplnil před objednávkové seznamy. Nejlevnější verze Taycanu v základní výbavě při tom vyjde na zhruba 2,7 milionu korun.

Výkonnější provedení Taycan Turbo pak stojí 3,8 milionu korun a Taycan Turbo S si můžete pořídit za pouhých 4,5 milionu korun. Do rodiny elektrických Taycanů pak během letošního roku má přibýt ještě Taycan Cross Turismo, což má být Taycan v úpravě kombi spíše pro užitkové využití a s robustní karoserií.

Zdroj: Carbuzz.com (odkaz)