Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Nadávání sice do slušně vychované společnosti nepatří, ovšem je to lidské a kdo by si nezanadával, když si ukopne palec. Z toho vyplývá, že nadávání jako takové je staré jak lidstvo samo. Nyní se hollywoodská hvězda, Nicolas Cage, rozhodl spustit svůj vlastní dokumentární pořad na Netflixu, kde bude představovat dějiny právě nadávání.

Jedná se o částečně dokumentární a částečně humorný koncept, který má přilákat v době karantén diváky zpět k Netflixu. V poslední době možná používáme tyto slova více než jindy a to byl možná i důvod, proč vznikl tento seriál.

Zajímavé je, že lidé používají mnoho výrazů o jejichž významu či původu vlastně nevědí nic moc. Nicolas Cage nám představí některá slova z pohledu historie, jiné pocházejí z psychologických anamnéz a některé zase vychází z citací slavných osob.

Náš rodný jazyk, myšleno čeština, je oproti světoznámé angličtině neskutečně bohatá a květnatá mluva, obzvláště co se týče sprostých slov a nadávek. Nicolas bude nahlížet na tuto problematiku i z hlediska neurologického a podrobně vysvětlí, která část mozku má sprosťárny na starosti a kde jsou uloženy. Otázkou je, zda by nebylo zajímavé vytvořit obdobu tohoto seriálu i u nás. Napište do komentářů, kterého komika či herce byste si představovali místo Nicolase Cage v české obdobě tohoto seriálu.

Zdroj: Hollywoodreporter.com (odkaz)