Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Ještě během včerejšího dne se nejznámější kryptoměna, Bitcoin, vyhřívala na hranici 40 000 dolarů a všichni experti ji předpovídali zářné zítřky, nyní je vše jinak. Stačilo pouhých 24 hodin a Bitcoin se ze 40 000 dolarů (881 740 Kč) propadl na smutných 31 000 dolarů (670 000 Kč).

Propad nezaznamenal jen Bitcoin, ale propadl se prakticky celý krypto trh. Podobný scénář byl i na přelomu let 2017 a 2018, kdy po dosažení dosavadního rekordu následoval velký propad do hlubin, někdy také nazývaný bublina nebo tulipánová krize.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

V současné době se analyzuje, co přesně způsobilo tento propad, protože ještě podle včerejších predikcí krypto odborníků všechno hrálo kryptoměnám do karet a z pohledu investicí někteří mínili, že je to lepší než zlato. Bohužel toto je právě hlavní nevýhoda kryptoměn – jeden den máte bohatství a druhé den nic. Z tohoto pohledu je zlato stále výhodnější investicí, protože jeho hodnota je stabilnější, než jakou se mohou pochlubit kryptoměny. Další vyhlídky Bitcoinu jsou zatím nejisté, ale je možné, že se trend obrátí a začne hodnota Bitcoinu znovu stoupat.

Zdroj: Techcrunch.com (odkaz)