Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Společnost LG je známá výrobou nejen mobilních telefonů, ale i televizí a dalších technologií. Během posledních několika letech však prodeje mobilů této značky klesly na tolik, že se LG dostala v této oblasti dokonce do červených čísel. Vedení společnosti to chtěl řešit nejrůznějšími způsoby, ovšem nakonec to vypadá, že se bude celá divize jihokorejské značky LG prodávat vietnamské společnosti Vingroup.

Vingroup je společnost, které se věnuje velice rozmanitému spektru služeb od hotelnictví, přes nemovitosti, stavebnictví až po automobily a výroby smartphonů. V domovském Vietnamu má poměrně dominantní postavení, ale v akvizici LG vidí příležitost pro vstup na světový trh.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Doposud tak LG se společností Vingroup jen spolupracovala v oblasti výroby mobilních telefonů či baterií. Vingroup je již nyní oficiálním ODM, neboli Original Design Manufacturer. V praxi to znamená, že LG navrhne mobilní telefon, plány předá ODM a ten již zajistí veškerou výrobu i distribuci.

V tuto chvíli není prozatím jasné, v jaké fázi se nachází proces akvizice. Pokud k akvizici tedy skutečně dojde, neprodá pravděpodobně LG celou divizi najednou, ale spíše se bude podle odhadů snažit rozprodávat danou divizi po menších částech. Ve hře tak stále ještě zůstává, že společnost LG zkrátka vyřadí ze své výroby vše nevýdělečné a bude se soustředit pouze na několik málo modelů, kterými se pokusí prorazit na světový trh.

Zdroj: gsmarena.com