Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Společnost Lime, která má mimo jiné i v Praze nejvíce sdílených dopravních prostředků přidává do své rodiny sdílených elektrických vozidel nového člena: mopedy. Mopedy jsou zaváděny v rámci pilotního programu, který má otestovat, zda zákazníci společnosti Lime preferují vozidla, která jsou rychlejší, těžší a pravděpodobně riskantnější než jejich ostatní dopravní prostředky. Mopedy si lze pronajmout prostřednictvím aplikace Lime pro chytré telefony, stejně jako jejich koloběžky.

Lime nadále řeší jejich cenu za míli, ale chce, aby byla konkurenceschopná s ostatními sdílenými vozidly. Společnost představí v nadcházejících měsících mopedy pouze ve dvou městech: Washingtonu, DC a Paříži. Mopedy vyrazí do ulic pravděpodobně začátkem března.

Mopedy vyrábí čínská společnost NIU, která dodává mopedy také newyorské společnosti pro přepravu Revel. Mopedy NIU se obvykle pohybují v rozmezí 40–160 km/h. Rychlost mopedů Lime bude omezena na 45 km/h.

Každý moped má také dvě přilby, jednu velkou a jednu malou, které jsou uzamčeny vzadu v nákladovém prostoru. Lime bude mít tři různá kontrolní stanoviště, aby zajistila, že jezdci mají na hlavě helmu. Jezdci budou muset udělat selfie, jak nosí helmu, a v aplikaci vyskočí výzva k potvrzení, že helmu nosí. Prostor pro helmu také obsahuje infračervený senzor, který potvrzuje, zda byla helma vzata.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)