Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Netflix má aktuálně po celém světe 203.6 milionů aktivních předplatitelů. Má však více konkurence než kdy dřív. Tento úspěch přichází  hlavně díky enormnímu růstu v prvním pololetí loňského roku kdy během koronavirové pandemie lidé sledovali filmy a seriály více než obvykle. Kvůli dobrému vývoji pandemie však Netflix v příštím roce tak masivní růst znovu neočekává.

Netflix ve 4. čtvrtletí loňského roku získal celkem 8,5 milionu nových předplatitelů, což v roce 2020 přineslo rekordních 37 milionů placených členství. Podle zprávy o zisku Netflix „dosáhl ročního příjmu 25 miliard dolarů“. Mimo pandemii však Netflixu pomohly i tzv. “must-watch“ seriály. Ve čtvrtém čtvrtletí si nové show jako Dámský Gambit a Emily in Paris okamžitě našly početnou základnu fanoušků. 

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Navíc silná návratnost populárních pořadů, jako je The Crown, pomohla učinit z Netflixu číslo jedna na trhu, a to i uprostřed konkurence jako je Disney Plus (druhá sezóna Mandaloriana měla premiéru na konci října) a HBO Max. 

Dámský Gambit sledovalo během prvních čtyř týdnů od jeho vydání více než 62 milionů domácností, což z něj dělá druhou nejsledovanější sérii od Netflixu. Jedinou show, která ji porazila, byl Tiger King. Ke konci čtvrtletí zaznamenal Netflix také další velký hit s Bridgertonem od Shondy Rhimes, který podle projekcí Netflixu během prvních čtyř týdnů nashromáždil více než 63 milionů zhlédnutí. 

Netflix připravuje řadu velkých filmů a televizních pořadů – včetně návratu Zaklínače, Umbrella Academy a Shadow and Bone. Netflix bude tedy pravděpodobně i nadále sedět na vrcholu streamovacího trůnu, ale kvůli ostré konkurenci už to nikdy nebude tak snadné jako dříve. 

Zdroj: The Verge.com (odkaz)