Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Google se neustále snaží inovovat své služby. Výjimkou nejsou ani jeho populární Google Mapy, které již v loňském roce zaznamenaly určité změny a aktualizace. Již nyní je však jasné, že se Google rozhodl jít směrem k poskytování co nejvíce informací o daném místě.

Již nyní funguje v rámci aplikace Google Mapy rozšířená realita, kdy můžete využít zadní kamery svého mobilu pro zobrazení cesty či nejrůznějších informacích o firmách. Bohužel tato funkce sama o sobě je poměrně náročná především na spotřebu energií a mobilních dat.

Nově zkouší Google v rámci beta verze rozšířit své služby, prozatím jen ve čtyřech metropolích – Londýn, New York, San Francisco a Tokyo. Zde se již nyní zobrazují ještě podrobnější informace v podobě detailních informacích o všech ulicích, a to včetně zobrazení přechodů pro chodce. Mapy navíc nezobrazí pouze přechod, ale ukáží, zda se jedná o středový pás nebo ostrůvek pro chodce.

Všechny tyto detailnější informace jednoznačně poslouží k lepší a přehlednější orientaci, která v tomto případě pomůže především chodcům. Vzhledem k tomu, že se objevuje funkce pouze v největších městech, dá se očekávat, že v případě České republiky se bude týkat pouze Prahy. I tak si musíme na tuto novinku nějakou dobu ještě počkat.

Zdroj: androidpolice.com