Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Pandemie koronaviru postihla prakticky celý svět. V rámci bezpečnosti byla Vláda ČR nucena zavést příslušná vládní opatření, které omezují každodenní život lidí, ale pro udržení pandemie pod nějakou kontrolou je to naprosto nezbytné, jakkoliv s tím kdo nesouhlasí.

Právě ohledně vládních opatření se nyní zvedá vlna rozporuplných názorů, protože každý se cítí být epidemiologem a každý ví, jak by to udělal lépe. Proto se rozhodl Michal Beneš a jeho tým programátorů naprogramovat hru, která simuluje koronavirus a kde si každý může zkoušet zavádět vládní opatření a na vlastní kůži se přesvědčit, zda by to zvládl lépe.

Tato hra pracuje s virtuálním evropským státem, který má desetmilionů lidí. Začátek hry je prvního března a postupem času se dostanete i do léta, kde se budete muset vypořádat s neposlušnými občany, kteří chtějí neustále na dovolenou, sledovat zde můžete i vytížené nemocnice, počty vyléčených ne velikost státního dluhu.

Na druhou stranu zde máte i možnost zavádět nejrůznější vládní opatření v podobě zavírání hranic, omezování počtu lidí na akcích, zavírání škol a poskytování kompenzací. Nejhorší však je křivka ukazující náladu obyvatelstva, protože zavděčit se lidem je opravdu velmi náročné. Hra končí buď tím, že obyvatelstvo je dostatečně imunní nebo tím, že společnost je na vás tak naštvaná, že je jako neřízená střela. Hru si můžete zkusit sami zahrát zde a následně se pochlubit do komentářů, jak jste uspěli.

Zdroj: Koronahra.cz (odkaz) Twitter.com/adent (odkaz)