Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Bitcoin stále raketově stoupá vzhůru a nyní již koketuje s magickou hranicí 40 000 dolarů. To je prakticky dvakrát více, než byl dosavadní rekord z přelomu let 2017 a 2018. Ještě před pár dny, na konci minulého roku, při tom byla jeho hodnota poloviční. Tato nejpopulárnější kryptoměna při tom není cizí ani v našich končinách.

V České republice vzrostl objem kryptoobchodu pouze za letošek o zhruba 30%, což v přepočtu dělá čtyři miliardy korun. Dá se konstatovat, že všechny kryptoměny zaznamenávají v poslední době extrémní nárůst, avšak Bitcoin tvrdě dominuje.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Hlavním důvodem je krize způsobená pandemií koronaviru a zároveň i nestabilní světové trhy. Podle expertů na krytpoměny je v současné době Bitcoin ta nejjistější investice, protože jeho hodnota stále poroste, na rozdíl od jiných komodit nebo třeba peněz. Zkráceně řečeno, Bitcoin teď těží z toho, že je nezávislí na kapitálovém trhu a jeho vývoji.

Bitcoinu přitom velice pomohl i PayPal, který se rozhodl tuto kryptoměnu akceptovat a nabídnout i služby kryptopeněženky. Díky současnému trendu se tak navíc začínají objevovat nové projekty, které mají za cíl propojit klasický finanční trh a kryptoměny. Tyto projekty se nazývají DeFi.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)