Zdroj: Pixabay (odkaz)

Premiér České republiky, Andrej Babiš, je jistě kontroverzní postavou, protože nepřímo rozdělil obyvatele na tři skupiny – své fanoušky, své odpůrce a ty, kterým je to zkrátka jedno. Zvláště z iniciativy té druhé skupiny vznikají nejrůznější aplikace typu „Bez Adreje“ nebo facebooková skupina „Sorry Yako.“

Nově k těmto aplikací přibyla i nová – „Bez Holdingu.“ Ta nepřímo navazuje na aplikaci Bez Andreje. Nevýhodou aplikace Bez Andreje je to, že není od svého vydání aktualizovaná, proto ji má vystřídat Bez Holdingu. Ta má stejný smysl jako Bez Andreje, a to, že umožní uživateli vyfotit čárový kód potravin a obratem zjistí, zda konkrétně tato potravina pochází z Holdignu Andreje Babiše, resp. některé z jeho dceřiných společností.

Zdroj: Pixabay (odkaz)

Autorem aplikace je programátor vystupující anonymně pod přezdívkou Midnight Code. Důvodem prý je jeho osobní bezpečnost, protože autor Bez Andreje, Martin Vytrhlík, měl prý řadu problémů. Midnight Code pak vypověděl, že měl a několik složitostí ohledně čárových kódů, které jsou zpravidla dva druhy EAN8 a EAN13 s tím, že některá čísla si doplňuje výrobce. Aplikaci pak Midnight Code napsal v Javě a databázi umístěnou na serveru npoint.io v JSONu. Zdrojový kód je pak kompletně umístěný na GitHubu.

Zdroj: Lupa.cz (odkaz)