Zdroj: Pixabay (odkaz)

adace manželů Gatesových se již dlouhou dobu snaží propagovat očkování proti všemožným nemocem, a to včetně koronaviru, a sama výzkumy vakcín financuje. Jeho hlavní vakcínou je DPT vakcína proti záškrtu, dávivému kašly a tetanu. Tuto vakcínu se rozhodl otestovat na afrických dětech.

Gatesova nadace se rozhodla ve spolupráci se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) a GAVI (nadací výrobců vakcín) testovat v africké Guinea Bisau. Při následném zkoumání populace dospěla organizace ke velice znepokojivému zjištění. Skupina dětí, kteří podstoupili očkování, měly až 10x větší úmrtnost než děti, které očkovány nebyly.

Zdroj: Pixabay (odkaz)

V praxi šlo o to, že vakcína skutečně chránila očkované děti proti uvedeným nemocem, ale oslabila imunitní systém dětí natolik, že umíraly na nemoci, které neočkované děti ani nedostaly. Navíc lze bohužel vyloučit i dezinformační původ těchto informací, protože celou analýzu prováděla norská vláda spolu s doktory S. Mogensen a P. Aaby, kteří jsou sami velcí zastánci vakcinace. Výsledky plošné vakcinace v Africe proto oba doktory doslova šokoval.

U nás v Evropě se také kdysi používala vakcína DPT, ale od 90. let se od ní ustoupilo, protože způsobila nevysvětlitelná úmrtí a ochrnutí. Je asi zapotřebí, aby vývojáři vakcíny soustředili své úsilí nejen na nemoc, proti které bojují, ale aby se ujistili, že vakcína nezpůsobuje žádné vedlejší komplikace. Doufejme, že vakcína proti koronaviru bude více zabezpečená než DPT.

Zdroj: ChildrensHealthDefenese.com (odkaz), ncbi.nlm.nih.gov (odkaz)