Zdroj: Pixabay (odkaz)

Celý projekt, nazvaný Cloud Valley, pak připravuje dánská společnost BIG spolu s čínskou společností Terminus. Could Valley by měl mít obrovské množství senzorů a různých zařízení, které budou všechny do jednoho připojené na Wi-fi, která bude následně zprostředkovávat sběr dat, na základě kterého pak budou analyzována data o zdraví obyvatel, jejich návycích i počasí.

Na základě toho se pak bude umělá inteligence upravovat sama tak, aby lidem vycházela co nejvíce vstříc. V praxi pak budou mít domy světlocitlivost, takže při dopadu slunečního světla se stanou propustnými a toto světlo vás probudí. Následně váš majordomus Titan rozhodne, co budete mít k snídani a mezitím co snídáte, vám vybere oblečení v závislosti na aktuálním počasí.

Navíc vývojáři počítají i se zabudování senzorů pro rozpoznávání obličeje, takže by místní nemuseli s sebou vůbec nosit klíče či vstupní karty. Tento ambiciozní projekt si věří natolik, že by měl být podle vývojářů dokončet nejpozději do třech let. Budou zde samozřejmě chytré kanceláře, domy, autonomní vozidla, atd… Podle mnohých je tento projekt již trochu za hranou a obávají se předat celý svůj život včetně všech každodenních starostí výhradně do rukou umělé inteligence.

Zdroj: LandScapeArchitecture.nz (odkaz)