Zdroj: Pixabay (odkaz)

O tom, že Cyberpunk 2077 není úplně dle představ hráčů jsme již psali. Nově však uživatelé PlayStation zjistili, že místo slibovaných 4K má Cyberpunk pouze 720p a fps padá až na 15 snímků za sekundu. Vývojářské studio CD Projekt Red sice vydává patche, ale již nyní je ve vzduchu otázka, které nedostatky půjdou odstranit a které nikoliv třeba z důvodu zastaralého hardware.

V tuto chvíli je zřejmé, že i výrobce Playstationů Sony oficiálně uznal, že hra Cyberpunk má více nedostatků, než bylo přípustné. V souvislosti s tím se rozhodlo umožnit všem uživatelům, kteří si Cyberpunk zakoupili v obchodě PS Store a kteří nejsou spokojeni, zažádat o vrácení peněz.

I na serveru Reddit se hromadí různé diskuze a zkušenosti hráčů, kteří zakoupili Cyberpunk na jiných obchodech a chtějí vrátit peníze. Podle nich je jediným problémem v průměru hodinová čekací doba na chatu nebo na telefonní lince.

Společnost Sony naštěstí pro tyto případy zavedla v loňském roce novou politiku pro reklamaci v obchodě PlayStation Store (odkaz). Podle této politiky má každý uživatel plných 14 dní na zrušení digitálních nákupů. Na refundaci má nárok v případě, že digitální produkt nestáhl, nezačal streamovat nebo pokud je produkt vadný, což je případ Cyberpunku. Cyberpunk je sice nadějnou a očekávanou hrou, která již vydělala více než miliardu, ale je zde také otázka, kolik z těchto peněz se bude muset vracet.

Zdroj: PushSquare.com (odkaz)