Zdroj: Pixabay (odkaz)

Během koronavirové pandemie zaznamenaly prakticky všechny kryptoměny, včetně těch nejznámějších, prudký vzestup. Pro podporu kryptoměn hovoří i fakt, že velký platební portál PayPal představil podporu kryptoměn. V současné době tak umožňuje uživatelům nejen kryptoměny spravovat, ale také s nimi platit.

Nyní se navíc jedna německá banka, Bankhaus von der Heydt, rohodla, že začne emitovat digitální euro EURB, které je 100% kryto eury. To v podstatě umožní použití této nové kryptoměny bez jakýchkoliv rizik: Podle banky se jedná o první token svého druhu vůbec. Spuštěn byl EURB přesně 10. prosince tohoto roku a běží na platformě kryptoměny Stellar.

Zdroj: Pixabay (odkaz)

Podle prozatímních odhadů se má jednat spíše o měnu pro mezinárodní transakce, než k běžnému obchodování. Pokud máte zájem vlastnit EURB, musíte nejdříve učinit vklad fiat měny na účtu úschovy BVDH, které následně vydá EURB. V praxi však tato kryptoměna porušuje všechny zásady pro krytpoměny už jenom tím, že je centralizovaná nebo pod kontrolou banky.

Zdroj: Cointelegraph.com (odkaz)