Zdroj: Pixabay

Maskované solární panely na povrchu vám umožňují dobít baterii, když vůz zaparkujete. Tímto způsobem může ukládat dostatek energie na to, aby ujel více než 17 702 kilometrů za rok. „Technologie Aptera Never Charge je poháněna sluncem. Naše vestavěné solární pole udržuje solární panely nabyté a kamkoli se rozhodnete jet, můžete.“ Uvádí v prohlášení spoluzakladatel Chris Anthony.

Aby maximalizovala svoji účinnost, vypadá Aptera jako malá, aerodynamicky navržená kosmická loď, jen se třemi koly a dvěma sedadly. Lze změnit barvu exteriéru i povrchovou úpravu interiéru. Samotné vozidlo je vyrobeno z lehkých materiálů, které jsou pevnější než ocel. Aptera má také výrazně nižší koeficient odporu než například vozy od Tesly, což přispívá rychlosti a účinnosti využití paliva.

Vozidlo je k dispozici ve čtyřech různých kapacitách baterie: 100 kWh, 60 kWh, 40 kWh nebo 25 kWh. Všechny mají pole solárních panelů o velikosti tří metrů čtverečních. K dispozici jsou dvě verze Aptera: Paradigm a Paradigm +. Jejich cena se pohybuje od v přepočtu 560 000kč do 1000 000kč. Společnost plánuje dodat první kusy v roce 2021, ale již si je lze rezervovat za pouhých 100$.

Zdroj: Enterpreneur.com (odkaz)