Zdroj: Pixabay (odkaz)

Každý z nás jsme jedinečný a každý z nás má naprosto unikátní obličej. Jedna japonská společnost, Kamenya Omoto, se však rozhodla řídit se spíše heslem můžete být, kým chcete. Tato společnost nabízí celou databázi 3D obličejů a každý klient si může vybrat libovolný z nich. Odborníci z Kamenya Omoto pak zařídí výrobu realistické 3D masky.

Hlavním cílem tak je tisk co nejrealističtějších podobizen reálně žijících skutečných lidí. Tyto podobizny však společnost nenechává generovat umělou inteligencí a ani je nikde nestahuje z free databází. Zkrátka si od konkrétních jedinců zakoupí jejich obličej.

Pokud si Vás společnost z řad zájemců vybere, provede nejdříve důkladný sken celého obličeje a následně vytiskne 3D verzi. Na této šabloně pak budou dotvářeny konkrétní masky. Pokud bude váš obličej žádaný, společnost vám vyplatí i podíl ze zisku. Obličej můžete odprodat za 8 000 Kč, společnost ho pak vzápětí prodá za 18 000 Kč.

Název celého projektu je That Face s tím, že lidé poměrně živě diskutují o reálném významu či využití těchto masek. Nabízí se dvě varianty, první souvisí samozřejmě s trestnou činností a ta druhá uvažuje různá vystoupení performerů. Zde je však otázkou, zda by třeba slavné osobnosti prodali svůj obličej, aby si z nich nějací umělci dělali jen srandu a zesměšňovali ho.

Zdroj: IndiaTimes.com (odkaz), Kamenyaomote.com (odkaz)