Zdroj: Pixabay (odkaz)

Kdo by neznal slavnou trilogii J.R.R.Tolkiena s názvem Pán prstenů. Tato trilogie se po své filmové adaptaci stala prakticky ze dne na den naprostým hitem a ztrhla všechny žebříčky. Samozřejmě, že vznikla i spousta různých karikatur a parodií právě s tématikou Pána prstenů.

Nyní se však objevila jedno velice zajímavé a vtipné fake video, ve kterém vystupuje Glum z Pána prstenů, který předvádí vlastní cover verzi známé písně od Sinead O’Connor s názvem „Nothing Compares 2 U,“ která původně pocházela od skladatele Prince.

Toto video vzniklo díky technologii deepfake a jejím autorem je Chris Ume, ze studia South Park ‚Deep Voodoo‘ VFX. Ten požádal Iana Walterse, učitele dějepisu a přírodopisu v 6. ročníku na škole v Oaklandu v Kalifornii, aby mu stál modelem pro roli Gluma. Celý klip pak svým dějem věrně kopíruje původní klip Sinead O’Connor, ale Watlers pozměnil text tak, aby odpovídal Glumovu příběhu. Zároveň Walters propůjčil Glumovi i svůj hlas. Nutno podotknout, že tento výkon je opravdu obdivuhodný.

Zdroj: Geektyrant.com (odkaz)