Zdroj: Pixabay

Elon Musk se již nyní chystá na start své nové rakety StarShip SN8 a zároveň se připravuje na cestu na Měsíc. Do toho všeho dostal velice neobvyklý nápad, který mohl napadnout snad jenom Elona Muska. Chce na povrchu Měsíce uspořádat závody s dálkově ovládanými automobily.

Nejde jen o sen, protože společnost Elona Muska, SpaceX, se rozhodla, že vozidla dopraví na Měsíc v říjnu příštího roku svou raketou SpaceX Falcon 9. Přepraveny pak budou v lunárním přistávacím modulu Nova-C od společnosti Intuitive Machines. Při navrhování designu se Elon poradil s legendou mezi designéry, Frankem Stephensonem, který pracoval pro BMW, Ferrari, Maserati, McLaren a další značky. Zároveň byl Stephenson jmenován přímo ředitelem designu.

Zdroj: Pixabay (odkaz)

V plánu je vyrobit dvě vozidla s tím, že každé bude na dálku řídit tým studentů ze střední školy. Dva týmy, které budou mít tu čest zajezdit si měsíční rallye, musely nejdříve vyhrát několika kolovou soutěž, která zahrnovala závody dronů, autonomních vozidel, elektronických her i soutěž v komercializaci vesmíru.

Zdroj: BusinessInsider.com (odkaz), Moonmark.space (odkaz)