Zdroj: Pixabay (odkaz)

Bitcoin a jiné kryptoměny se obchodují na kryptoměnových burzách a nyní se chystá jedna z takovýchto burz vstoupit na reálnou burzu a nabídnout své akcie na trhu. Jedná se o největší americkou kryptoměnovou směnárnu Coinbase. Podle posledních statistických údajů je její hodnota osm miliard dolarů.

Coinbase o tomto svém záměru informovala na svém blogu. Bohužel se zde nenachází konkrétní informace týkající se data popřípadě i množství akcií. Mělo by však jít o jedno z prvních upsání akcií během příštího roku. Podle předběžných odhadů by se mohlo jednat o poměrně žádanou a lukrativní komoditu.

Bitcoin obecně je v poslední době na velkém růstu a včera dokonce překonal hranici 24 000 dolarů. Tím si trochu lepší reputaci poté, co na počátku roku dosahovala jeho hodnota pouze necelých pět tisíc dolarů. Otázkou však zůstává, jak dlouho měna poroste a kdy se tento růst zastaví, resp. kdy tento růst vystřídá tradiční ostrý pád.

Společnost Coinbase má své sídlo v San Franciscu a vznikla v roce 2012 díky bývalém zaměstnanci společnosti Airbnb, která nedávno také vstoupila na trh se svými akciemi, a jeho přítelem obchodníkem z banky Goldman Sachs. Uvidíme, zda tento krok pomůže maximalizovat expanzi Coinbase a zvýší popularitu kryptoměn.

Zdroj: blog.coinbase.com (odkaz)