Zdroj: Pixabay (odkaz)

Rok se s rokem sešel a Google již obligátně vydal nejvyhledávanější slova a sousloví v USA za rok 2020. Letošní rok nebyl úplně jednoduchý a zmiňovaný seznam to skvěle reflektuje. Jak by se dalo očekávat, „koronavirus“, „volební výsledky“ a „Zoom“, jednoznačně vedly. Tím však těžkosti reflektované ve vyhledávání nekončí a dost nahoře byly i Kobe Bryant, Naya Rivera a Chadwick Boseman, kteří v uplynulém roce zemřeli.

„Aby bylo jasno: nejedná se o nejčastější vyhledávání ani o nejvyhledávanější témata. Jedná se spíše o „vyhledávání“, která zaznamenala vysoký nárůst po delší dobu v roce 2020 ve srovnání s rokem 2019,“ uvedl Google. Mezi další častá vyhledávání patří „nezaměstnanost“(protože mnoho američanů během koronavirové krize přišlo o práci), „Australské požáry“, „hurikán Laura“ a „Vražedný sršeň“, tedy přezdívka pro velkého asijského sršně, který v severní Americe likviduje včelí úly.

Zdroj: Pixabay (odkaz)

Mezi nejčastější lidi v trendovém vyhledávání Googlu patřili nově zvolený prezident Joe Biden a nově zvolená viceprezidentka Kamala Harris, Kanye West, hráč amerického fotbalu Tom Brady, Tom Hanks a vůdce Severní Koreje Kim Čong-un.

I podle vyhledávání nebyl uplynulý rok vůbec jednoduchý. Pojďme se tedy podívat na to pozitivní, co lidé vyhledávali. Z filmů to byly například Parasite, Black Panther, Sonic the Hedgehog a Harley Quinn: Birds of Prey. Seriály na Netflixu také ve vyhledávání dominovaly a mezi takové patří The Queen’s Gambit, Cobra Kai, Outer Banks a Ozark. Z her to byly Fall Guys, Valorant, The Last of Us 2 a samozřejmě Among Us.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)