Zdroj: Pixabay

The Steora Classic, tedy základní a nejlevnější verze přichází s lithiovou baterií, se dvěma bezdrátovými nabíječkami na telefon, osvětlením, chlazením sedící plochy a senzory tlaku, teploty a vlhkosti vzduchu. Připlatit si můžete za výstupy USB, senzory zvuku a kvality vzduchu, Wi-Fi, GPS a vyhřívání. Zájímavostí jsou i solární panely zabudované v lavičce, které toto všechno pohánějí.

Lavička není zajímavá jen z pohledu uživatele ale i z pohledu měst, jelikož může sloužit pro záznamy počasí nebo kvality vzduchu. Dražší verze lavičky Steora City navíc přichází s extra senzory ale hlavně s LCD displeji a kamerou s umělou inteligencí. Kamera může počítat lidi, určovat jejich pohlaví, nebo určovat dobu, po kterou se uživatel koukal na displej. V rámci zachování soukromí prý kamera videa neukládá.

Poslední a nejdražší model Steora Cyclo disponuje dokonce napájením pro elektrokola a skútry. Include předtavilo také nový chytrý koš s názvem Terra, který odpad automaticky stlačuje. Všechny produkty startupu jsou napojené do systému, který je umožňuje na dálku ovládat a sbírat z nich data. Lavičky budou dostupné příští rok a jejich cena bude začínat na v přepočtu 44 000kč a končit na 66000kč. Include již uzavřel kontrakty s mnoha evropskými zeměmi, včetně Anglie, Francie, nebo Německa.

Zdroj: Mashable.com