Zdroj: Pixabay

Společnost Apple dostala pokutu od italského antimonopolního úřadu ve výši 10 milionů eur, což je v přepočtu 262 milionů korun, za prokázané klamání zákazníků. Doslovný rozsudek proto zní, že společnost Apple je vinna z agresivních a zavádějících obchodních praktik při prodeji svého iPhona.

Konkrétně pak měl Apple ve svých inzerátech a marketingových kampaních zaměřených na propagaci iPhonů označovat své mobilní telefony jako vodotěsné. To se však potvrdilo jen za určitých specifických okolností. Při normálním běžném použití se ukázal být iPhone náchylný k vodě a vlhkosti.

Zdroj: Pixabay

I když sama společnost Apple hlásá, že má vodotěsné mobilní telefony, ve svých obchodních podmínkách se zcela jasně zříká jakékoliv odpovědnosti za přístroje poškozené vodou či vlhkem. Pokud tedy někdo uplatní záruku na mobilní telefon poškozený tekutinou, zcela jistě mu nebude uznána. Dle italského regulátora se jedná z jednoznačný podvod a klamavou reklamu, ale Apple to odmítá dále komentovat. Zda přijdou pokuty a žaloby i z dalších zemí je v tuto chvíli nejasné.

Zdroj: Reuters.com