Zdroj: Pixabay

Kvůli pandemii koronaviru lidé hledají nejrůznější alternativy jak poznávat aktuálně zapovězená místa. Takovou alternativou by mohla být i nová aplikace pro virtuální realitu. Pro brýle Oculus Quest (které se dají pořídit za v přepočtu 6500Kč) vychází nová aplikace Wander, se kterou můžete navštívit všechna místa z Google Maps Street View, ale ve virtuální realitě. Můžete to takto shrnout v jediné větě, ale možností, které se nabízí je spoustu.

Nová aplikace za v přepočtu 200Kč stahuje data ze Street View. Pokud někde byly slavné Google dodávky, můžete tam být také. Otočením hlavy můžete prozkoumat celý 360 široký a záběr a pomocí ovladačů se posouváte. Na začátku vám brýle zobrazí mapu světa a vy si můžete sami vyhledat, na jaké místo se chcete přemístit. Jednou z funkcí je i přemístění na náhodné místo kdekoliv na světě.

Zdroj: Pixabay

Další zajímavou funkcí je i Collections, kde je výběr toho nejlepšího a můžete se tak rovnou přemístit na slavná místa jako jsou Time Square nebo pyramidy v Egyptě. Díky tomu, že Google schraňuje snímky pro Street View již 10 let, je zde i možnost vrátit se v čase a navštívit tak místa, která dnes už vypadají úplně jinak, nebo vůbec neexistují.

Nedávný update také dovoluje hru více hráčů, takže můžete vyrazit na dobrodružství společně s přáteli. Doufejme, že se vakcíny dočkáme co nejdříve, do té doby se však nabízí tato alternativa z bezpečí domova.

Zdroj: Mashable.com