Zdroj: Pixabay

Společnost Google nabízí pro své uživatele bezpočet služeb a mezi ty nejpoužívanější patří určitě i Google Fotky, které vzešly z původního programu pro desktop Picasa. Google Fotky nabízejí zdarma neomezené úložiště fotek ve vysoké kvalitě. Pokud však chcete uložit fotky v originální kvalitě, musíte si dokoupit úložiště na vašem Google Disku. Dlouhou dobu toto byla jediná služba ve Fotkách, za kterou si uživatel musel připlatit.

Nyní se však objevilo několik náznaků, že v budoucnu zřejmě budou funkce pro úpravu fotek rozděleny do dvou kategorií – zdarma a za poplatek, resp. pro uživatele placené služby Google One. Tyto zprávy jsou podloženy úryvky zdrojového kódu a výpovědí některých uživatelů, kterým se po kliknutí na úpravu Colour Pop (úprava fotografií do černobíla s vytažením jedné barvy) objevilo oznámení o nutnosti předplatit si jakýkoliv tarif od Google One.

Jiným uživatelům se zase tato funkce objevuje stále ještě zdarma. Poslední slovo v třídění placených a neplacených funkcí bude zřejmě mít umělá inteligence a její pokročilé algoritmy. Podle všech dostupných zpráv lze s jistotou tvrdit pouze to, že Google tuto možnost testuje a v budoucnu pravděpodobně i zavede. Doposud však nevydal žádné oficiální prohlášení, které by to jakkoliv specifikovalo.

Zdroj: xda-developers.com