Zdroj: Pixabay

Prezident Spojených států amerických, Donlad Trump, velice rád využíval Twitter na prezentování svých názorů směrem k veřejnosti. Vzhledem k jeho úřadu měl až doposud určitý druh ochrany. Nyní se ale karta obrací. Již během sčítání hlasů byl sedmkrát označen Trumpův účet za zavádějící. Demokraté se snažili vyvíjet tlak na Twitter, aby byl Trumpův účet zcela zablokován. Bohužel to pravidla Twitteru zakazují vzhledem k jeho postavení.

Trump má totiž účet ověřený, má více než 100 tisíc sledujících a jde o držitele politické funkce. Twitter již zablokoval v minulosti několik účtů, které splňovaly první dva body, nikdy však nešlo o politiky. Vzhledem k tomu, že Trump o své politické postavení, coby prezidenta USA, přišel, přestává na něj platit i výjimka a ochrana Twitteru a jeho účet tak může být klidně zablokován nebo odstraněn.

Zdroj: Pixabay

Trump na Twitteru hlasitě křičel a žádal zastavení voleb nebo obviňoval Joa Bidena z krádeže voleb. Dle expertů se jedná o narušení demokracie, protože se jedná o čistou dezinformaci vycházející od představitele demokratické země. Twitter se k případnému zablokování účtu nevyjádřil. Uvedl však, že Trump velice často porušoval pravidla stanovená touto sociální sítí.

Zdroj: Engadget.com