Zdroj: Pixabay

Společnost působící v aerokosmickém průmyslu Elona Muska plánuje další start svého prototypu s označení SN8 ve vysoké nadmořské výšce. Firma provedla další test motoru bude se snažit pokořit výšky 15 kilometrů. Před rokem Musk řekl, že by rád do roka provedl tzv. orbitální test svého kosmického vozidla. Do požadovaného termínu se test sice neuskutečnil, ale SpaceX je plně schopna ho uskutečnit.

Na Twitteru Musk uvedl, že model raketoplánu prošel požárním testem a je schopný absolvovat výškový test do výše zmíněné výšky 15 kilometrů. Test by mohl podle Muska proběhnout už příští týden. Byl také uskutečněn stream, kde se představil výkon kosmického motoru. Tento klip pak byl sdílen na Twitteru.

Starship SN8 Static Fire!

Overview Article for this test:https://t.co/E3v5cOyEAt

Mary (@BocaChicaGal) livestreaming with the NSF Crew.

➡️https://t.co/UzsoAgGWLF pic.twitter.com/2E2eeWtvkq

— Chris B – NSF (@NASASpaceflight) November 24, 2020

V oblasti, kde se má výškový test uskutečnit, již byly její obyvatelé informováni. Uskutečnit se má pravděpodobně 30. listopadu. Prototyp může vizuálně působit jako vodárenská věž. Pokusí se tedy překonat výškový nadmořský rozdíl 15 kilometrů, a vznese se do vetší výšky než kterákoliv kosmická loď SpaceX před tím.

zdroj:  Engadget.com