Zdroj: Pixabay

VZHLED

Realme 7 je velice podobný Realme 7 Pro a stejně jako Pro verze má i tento extravagantní záda, která jsou jakoby asymetricky rozdělena tak, že světelné odlesky probíhají přesně v opačném směru. Výhodou tohoto provedení je, že na sobě nezanechává žádné otisky prstů ani žádné šmouhy. Telefon se navíc velice příjemně drží v ruce i bez pouzdra, natož s pouzdrem, které je součástí každého balení. Výhodou je i malá váha, a to pouze 197 gramů.

Modul fotoaparátů je oproti předchozí verzi Realme 6 širší a vypadá velice podobně jako u Samsung Galaxy S20. Změna oproti Pro nastává u čtečky otisků prstů, která není zabudovaná v displeji, ale je součástí power tlačítka na pravé straně. Tlačítka na ovládání hlasitosti jsou pak umístěné na levé straně. Na spodní části se pak nachází 3,5 mm jack, rychlé USB-C a kvalitní reproduktor.

DISPLEJ

6,5″ IPS LCD displej je podle výrobce chloubou tohoto modelu, protože nabízí rozlišení 2400 x 1080 pixelů a i když se jedná jen o IPS a ne o AMOLED, dohání to obnovovací frekvencí 90 Hz, což je pro tuto kategorii velice neobvyklé. Obecně lze říci, že displej má výborné podání barev, barevnou hloubku i dobrý kontrast. Jediným drobným problémem může být maximální jas 450 nitů, který za hodně ostrého slunce nemusí být dostatečný. Pokud si zvolíte v nastavení obnovovací frekvenci 90 Hz, určitě nebudete litovat, protože rozdíl je znát na první pohled, i když tím rychleji mizí baterie.

FOTOAPARÁT

Na modelu Realme 7 se nachází série čtyř fotoaparátů s tím, že hlavní má rozlišení 64 megapixelů a světelnost f/1.8. Fotky z něho jsou pak na sovu třídu nadprůměrné a skutečně krásně podávají hloubku ostrosti, detaily, HDR, panoráma i ultra makro. Tento fotoaparát můžete s klidným svědomím použít klidně jako hlavní fotoaparát na dovolené a fotky budete mít možná lepší než ze zrcadlovky. Až překvapivě kvalitní jsou pak fotky focené za šera či za tmy. Je na nich patrno poměrně hodně detailů a i černá se jeví skutečně jako černá.

Mimo hlavní fotoaparát se zde nachází ještě 8 megapixelový ultraširokoúhlý objektiv s širokým zorným polem, který však fotí spíše mírný nadprůměr. Ještě jsou zde zabudované dva objektivy na makro a hloubkový senzor, které mají shodně po 2 megapixelech. Z přední strany je patrný ještě malý průstřel displeje, kde se nachází selfie kamerka s 16 megapixely. Ta je navíc vybavena i jistou mírou umělé inteligence pro zkrášlování portrétů.

UŽIVATELSKÉ PROSTŘEDÍ

Realme 7 má v sobě nadstavbu Realme UI 1.0, která je založená na Androidu 10. Stejně jako v případě Realme 7 je celý vzhled i nadstavba velice pěkně přizpůsobitelná. Je tak jen na vás, zda si aktivujete všechny funkce nebo si ponecháte čistý Android. Velkou výhodou z našeho pohledu je i skutečnost, že při prvním spouštění telefonu zde není celá řada neužitečných a pochybných aplikací. Celý systém je skutečně dobře odladěn tak, aby vše běželo plynule a ani my jsme nezaznamenali žádný problém.

TECHNICKÁ VÝBAVA

Srdcem celého telefonu je čipset MediaTek Helio G95 doplněný o grafický čip, který zvládá 900 Mhz a dá se upřímně říci, že se jedná o jeden z nejlepších 4G čipsetů, které jsme v této kategorii zaznamenali. Zvládá také bez problémů i mnohonásobný multitasking s otevřenými mnoha okny v prohlížeči, hraním her a přehráváním filmů. Tento multitasking je navíc podpořen 8 GB operační pamětí. Nenašli jsme žádnou hru, se kterou by měl tento model jakýkoliv problém a to ani s Call of Duty, Fortnite nebo Asphalt.

VÝDRŽ

Velkou výhodou je velkokapacitní baterie, která má 5 000 mAh s možností 30 W nabíjení. Velká baterie však nutně nemusí znamenat velkou výdrž, protože telefon může obsahovat třeba čipy s velkou spotřebou nebo právě 90 Hz displej. V případě tohoto modelu to však neplatí. Při našem testování jsme měli jas tak na 60 % a celý den ho běžně používali na e-maily, čtení zpráv, filmy, písničky a večer jsme ještě měli 37% zbývající baterie, kterou jsme však během hodinky dobily.

ZÁVĚR

Mobilní telefon Realme 7 je skutečně jedním z nejlepších ve své třídě, protože konkurenční modely ve stejné cenové kategorii nenabízejí kolikrát ani zlomek této výbavy. Tento model vám poskytne výborný výkon, kvalitní displej a překvapivý zvuk tak, aby vám co nejvíce znásobil požitek z hraní her. Navíc poskytuje svému majiteli i kvalitní fotoaparát pro zachycení skutečně každé životní události ve vysoké kvalitě. Za naši redakci můžeme určitě tento telefon doporučit.

Zdroj: Autorské testování, Realme.com

Klady

+ kvalitní zpracování
+ nadprůměrný LCD displej s 90 Hz frekvencí
+ dobrý výkon
+ dvoudenní výdrž baterie

+ nadprůměrný fotoaparát

Zápory

  • nemá AMOLED displej
  • trochu horší fotografie při noční scéně
  • absence basů