Zdroj: Pixabay

Jeden z japonských astronautů, Sóiči Noguči, který za svou kariéru měl možnost letět se všemi známými typy raket, jako je Space Shuttle nebo ruský Sojuz, konstatoval, že nejpohodlnější raketou, kterou můžete letět do vesmíru je Crew Dragon od společnosti SpaceX patřící Elonu Muskovi.

Prohlásil to během oficiální tiskové konference, která byla streamovaná přímo z paluby Mezinárodní vesmírné stanice (ISS). Doslova pak uvedl: „Stručná odpověď… Dragon je nejlepší. Skutečně chtěl jít do vesmíru. Máte dojem, že jste opravdu uvnitř draka, který vás vynáší do vesmíru… takže to byl dokonalý pocit.“

Své dojmy na této konferenci sdělil i druhý kosmonaut, který je aktuálně novým obyvatelem ISS, Victor Glover. Podle něj neexistují naprosto žádná slova, která by dokázala popsat pocit, když vidíte z okna ISS Zemi, a to i přes to, že za život viděl stovky obrázků Země. Oba kosmonauti spolu s Michalem Hopkinsem a Shannonem Walkerem se dostali na ISS pomocí kosmické lodi Crew Dragon, která přistála 17. listopadu 2020.

Zdroj: Phys.org