Zdroj: Pixabay

Společnost Tesla, kterou vlastní Elon Musk, je největším výrobcem eletromobilů na světě. Několik zákazníků je i u nás v České republice, a proto zde Tesla nechala vybudovat prozatím 4 rychlonabíjecí stanice, tzv. Supercharger, které se nacházejí: Vestec u Prahy (8 stojanů), Humpolec (6 stojanů), Olomouc (8 stojanů), Brno (4 stojany).

Nově by však měly u nás přibýt další dvě nové lokality. Na obou lokalitách by měl být k dispozici naprosto nejnovější typ nabíjení, a to s výkonem až 250 kW. Původně se plánovalo, že tyto stanice budou vybudovány ještě do konce roku, ale výstavba nabrala malé zpoždění, takže se jich dočkáme pravděpodobně hned z kraje příštího roku.

Zdroj: Pixabay

Jedna z nových lokalit budou Lovosice u Ústí nad Labem vybavená 8 stojany s 250 kW a otevřená bude non-stop. Díky tomuto super výkonu stačí 5 minut nabíjení a dojezd se vám zvýší o 120 km. Tato lokalita je vybrána poměrně strategicky, protože pomůže všem, kteří cestují z Prahy do Německa.

Druhou lokalitou je druhý konec republiky, a to České Budějovice. Zde se zase jedná o výhodné místo pro lidi cestující z Prahy do Rakouska. Obecně se má za to, že tyto Superchargery jsou největší výhodou Tesly, protože jich vlastní hned 2 200 a na každé lokalitě pak je zhruba 9 stojanů. Jen u nás v Evropě je zhruba 600 lokalit. Z toho vyplývá, že i v Evropě začíná být poměrně rozsáhlá infrastruktura, která umožňuje majitelům vozů Tesla volně cestovat napříč Evropou.

Zdroj: SuperCharge.info