Zdroj: Pixabay

I když je prozatím let první lidské posádky na Mars poměrně v nedohlednu, Začíná již nyní Elon Musk plánovat poměrně konkrétní detaily. Nedávno uvedl, že již nyní připravuje síť satelitů Starlink pro Mars. Je logické předpokládat, že budoucí kolonizátoři budou potřebovat efektivní a rychlou komunikaci se Zemí i mezi sebou.

Nově však Elon Musk překvapil i výrokem, že po obsazení planety budou veškeré spory na nově osídlené planetě řešeny pomocí samosprávných principů stanovených v dobré víře. Zmínka o stanovení samosprávných principů je již zakotvena v podmínkách Starlinku.

Dále se zde uvádí, že na Zemi a na Měsíci podléhá Starlink legislativě státu Kalifornie, kde má také sídlo společnost SpaceX. Na Rudou planetu je však Kalifornie krátká, zde vzniknou samosprávné principy. Docela nebezpečná je poznámka „v dobré víře,“ protože dobrá víra Elona Muska nemusí být vždy shodná se zdravým rozumem. Na jaře posílal své zaměstnance do otevřené továrny navzdory všem vládním opatřením – vše ve své dobré víře.

„Na služby poskytované na Marsu nebo na cestě na Mars pomocí Starship nebo jiné kolonizační vesmírné lodi účastníci uznávají Mars jako svobodnou planetu i to, že žádná pozemská vláda nemá autoritu nebo suverenitu nad aktivitami na Marsu.“

Změna podmínek společnosti SpaceX přišla zhruba týden poté, co Elon veřejně prohlásil, že nový osadníci na Marsu musejí být 100% soběstační. Předpokládá, že bude 3. světová válka, která by mohla zastavit přísun dodávek na Mars. Proto potřebují být soběstační a mít vlastní legislativu. První let SpaceX a jeho raketové lodě Starship na Mars by se měl uskutečnit již v roce 2024. Podle plánů Elona je vyslat na Mars zhruba milion lidí, pravděpodobně jeho fanoušků, aby mohla vzniknout nová civilizace věřící pouze v Elona.

Zdroj: Inputmag.com