Zdroj: Pixabay

Libra má mít několik variant, přičemž některé z nich mají reprezentovat různé fiat(státní) měny jako například americký dolar. I toto mělo však být původně jinak. Úvodní myšlenka bylo vytvořit jedinou měnu, která je krytá různými jinými fiat měnami. První by měla přijít varianta krytá americkým dolarem, ostatní měny by se měli vypustit později.

Kryptoměny kryté americkým dolarem nejsou nic nového. Firmy jako například Coinbase nebo Paxos již takové měny mají a jejich tržní hodnota se pohybuje až v miliardách dolarů. Smyslem takovýchto kryptoměn je poskytovat alespoň nějakou stabilitu, na rozdíl například od Bitcoinu. Otázkou však zůstává, do jaké míry se skutečně jedná o kryptoměny, když jsou závislé na státní měně a nejsou zcela anonymní.

Zdroj: Pixabay

Aby se Libra dostala tam kde je dnes, musela se zbavit některých klíčových partnerů(například PayPalu, který nedávno zavedl podporu pro Bitcoin a další kryptoměny) a změnit vedení. Společnost doufá, že provedené změny uklidní regulační orgány, které se obávají že se technologické firmy stanou finančními institucemi. 

Zdroj: Mashable.com