Zdroj: Pixabay

Minulý týden se podařilo prozatím neznámému hackerovi vyprázdnit jednu z nejcennějších bitcoinových peněženek, která byla vícekrát spojována se Silk Road, což je dark webové tržiště. V této peněžence byla uložena měna v neskutečné hodnotě jedné miliardy dolarů. Nyní se zjistilo, kdo byl onen neznámí hacker. Nyní se zjistilo, že novým majitelem obsahu peněženky kryptoměny je vláda USA.

Oznámilo to americké Ministerstvo spravedlnosti a zároveň jedním dechem dodalo: „“ Výnosy z trestné činnosti tímto krokem propadl a jsou nyní v držení Spojených států.“ V jednu chvíli bylo Silk Road nejznámější tržnicí své doby. Je to známé tržiště pro návykové látky a léčiva. Její začátek v roce 2011 měl však smutný konec, protože její činnost v roce 2013 ukončila FBI, která zatkla administrátora Rosse Williama Ulbricha, který vystupoval pod přezdívkou Dread Pirate Roberts.

Zdroj: Pixabay

V roce 2015 Ulbricha odsoudil soud na doživotí za praní špinavých peněz a FBI mu mimo jiné zabavila bitcoiny v hodnotě mnoha milionů dolarů. Konkrétně se jednalo o částku 69 370 bitcoinů, v přepočtu se jedná o zhruba 24 miliard korun. Tyto peníze měly být pak k dispozici vládě USA mimo jiné pro přípravu prezidentských voleb.

Zdroj: BBC.co.uk