Zdroj: Pixabay

Do Bitcoinu investoval z důvodu, který zužuje mnoho investorů, a to, že tuto příležitost zmeškají. Chtěl pochopit princip, jak tato měna funguje a jaké je s ní obchodovat. Opět při tom zmiňuje Buffettův výrok o tom, že když investujete, musíte být schopni porozumět tomu předmětu, do kterého investujete a vědět, jak to funguje.

Sdílí také problémy, které v době investice byly její součástí. Provázel ho pocit, že investoval málo finančních prostředků. O dnešní hladině Bitcoinu, která činí okolo 18 350 dolarů, si myslí, že investovat do ní je velmi riskantní a spíše, než dále poroste, jeho hodnota klesne, a to vzhledem k jeho kolísavé historii.

Zdroj: Pixabay

Nabádá čtenáře k jistotě při investování a nacházení jeho smyslu. Při každé z částí průběhu operace s Bitcoiny nevěděl, co dělá. Navazuje tím spojitost s akciemi. Říká, že nákupem akcií vkládá svůj kapitál ekonomiky, která je produktivní a investuje do dominantních odvětví jako je energetika, nemovitosti nebo bankovnictví. Generují podle něj zisk, který Bitcoin nikoliv.

Doporučuje nákup akcií Velké Británie pro zajištění odchodu do důchodu. Za rok se podle Jonese index trhu FTSE 100 obrátí a bude těžit z Brexitu. Věří, že akcie Spojeného království mají větší potenciál k růstu nežli Bitcoin. Proti strachu z akciových trhů doporučuje pravidelně investovat pomocí investičního plánu. Je prý lepší nakupovat levné akcie než drahé Bitcoiny.

Zdroj: www.fool.co.uk