Zdroj: Pixabay

Společnost Boston Dynamics je asi nejznámější a nejpokrokovější společností na výrobu humanoidních robotů vůbec. Již mnohokrát překvapili jejich roboti svět tím, co dokázali. Nyní se však chystá takřka revoluční milník v robotice, protože tuto společnost by měla zakoupit automobilka Hyundai údajně za 1 miliardu dolarů. Podle neoficiálních zdrojů je však vše ještě ve fázi vyjednávání o podmínkách, a proto nikdo nechce podat oficiální vyjádření.

Společnost Boston Dynamics byla založena již v roce 1992 jako tzv. spin-off z Massachusetts Institute of Technology (MIT). Následně získal Boston Dynamics v roce 2013 Google, který jej vzápětí zase prodal v roce 2017 společnosti Softbank. Posledním majitelem je společnost Kinema Systems, která získala Boston Dynamics v roce 2019. Právě pod vedením Kinema Systems se roboti Boston Dynamics naučili umělé inteligenci, strojovému učení i manipulace s předměty.

V červnu tohoto roku podpořil silným marketingem svého čtyřnohého robota Spota, který nyní pracuje i v zamořené černobylské jaderné elektrárně. Mimo Spota má samozřejmě ještě celou řadu dalších robotů, jako je třeba Atlas nebo Handle. Nový potencionální majitel je trochu překvapení, protože až doposud se zaměřovala automobilka Hyundai výhradně na průmyslové roboty, které může využít při automatizaci. Uvidíme, jakým směrem se budou vyvíjet roboti pod taktovkou Hyundai. Zda se přeorientují na průmysl či na veřejný trh.

Zdroj: RobotReport.com