Zdroj: Pixabay

Současný prezident Spojených států amerických, Donald Trump zavedl spoustu nařízení a regulací. Začal například proces o vystoupení ze Světové zdravotnické organizace, nechtěl spolupracovat s Unescem a také nechtěl spolupracovat s Čínou a jakoukoliv společností z Číny. Obětí se tak stala především společnost Huawei, která nemůže odebírat žádné služby od americké společnosti, především pak od Googlu.

To společnosti velice uškodilo, zejména proto, že telefon bez Googlu je žádaný akorát v domovské Číně, kde ho nikdo nepoužívá. Na našem trhu musela společnost Huawei jít s cenou znatelně dolů, aby lidé zakoupily telefon bez Androida, Gmailu, Chromu a dalšího softwarového vybavení. Mimo to chtěl Donald Trump zakázat i dodávku čipů, takže by mělo Huawei problém i s výrobou nejen telefonů, ale všech zařízení.

Zdroj: Pixabay

Nyní však Huawei dostal novou naději v podobě nového prezidenta USA. Biden, který má zaujmout místo v Bílém domě po Donaldu Trumpovi, již předeslal, že chce napravit vše, co jde. Mimo to ještě pronesl, že veškeré zbytečné zákazy a regulace vynesené Donaldem Trumpem za poslední čtyři roky budou anulovány. Trochu to bude připomínat známou pohádku, kde král pravil: „Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil.“ Zda dostojí svému slovu nebo zda to byly jenom předvolební sliby se ukáže hned na počátku jeho politického působení.

Zdroj: BusinessInsider.com