Zdroj: Pixabay

Spotify, jakožto známá platforma pro poslech hudby, je velice často terčem hackerských útoků. Jeden z největších proběhl letos v létě, kdy byla napadena databáze s údaji o 380 milionech účtů. Podle nově dostupných informací se útočníků podařilo odcizit soukromé údaje u více než 350 000 uživatelů. Obdobné problémy s častými hackerskými útoky má i druhá oblíbená streamovací platforma, a to Netflix.

Spotify reagovalo takřka obratem a všem dotčeným účtům zaslalo výzvu k obnovení hesla. Podle Spotify jsou velký problém hesla a uživatelská jména. Uživatelé totiž často mají jedno heslo a jedno uživatelské jméno pro více účtů. Útočníci se tak mohou hravě dostat například do emailu nebo do účtů na jiných portálech.

Zdroj: Pixabay

Existuje jeden spolehlivý a bezpečný způsob, jak předcházet odcizení soukromých údajů, a tím je bezpečné heslo unikátní a jedinečné pro každou danou službu. Mnoho uživatelů však po právu namítá, že je téměř nemožné si z hlavy zapamatovat všechna hesla ke všem účtům, načež bezpečnostní experti odkazují na ověřené správce hesel, jako je známý KeePassXC. Na vinně však nejsou jen uživatelé, ale i samotné Spotify, které by všemu mohlo zabránit, kdyby nabízelo dvoufázové ověření.

Zdroj: VPNMentor.com