Zdroj: Pixabay

Jedna z firem založených generální ředitelem společnosti Tesla Elonem Muskem, The Boring Company má jako hlavní náplň práce ražbu tunelů na rychlou přepravu osob. Nyní však zcela nečekaně zveřejnila nabídky na nové pracovní pozice ve městě Austin v Texasu. Nejedná se navíc jen o pár pozic, ale o celé stavební portfolio od zedníků až po elektro inženýry.

V tuto chvíli není jisté, zda Austin, kde nábor probíhá, bude zároveň i místem, kde Elon nechá prorazit další tunel. I když nikdo ze společnosti The Boring Company tuto informaci nepotvrdil, je to více než jisté. Této teorii nahrává i fakt, že právě Austin se má stát domovem pro další z Elonových továren na elektromobily Tesla.

Na druhou stranu se celý projekt navenek tváří, že vlastně s výstavbou továrny ani nesouvisí. Zástupci Tesly při jednání s úředníky projednávali pouze a čistě jen výstavbu továrny a nikoliv ražbu tunelu. První prototyp tohoto tunelu vznikl již v roce 2016 v Los Angeles a je dlouhý jeden a půl kilometru. Paralelně s Austinem má také pracovat na novém tunelu vedeným pod kongresovým centrem v Las Vegas, který má zkrátit dobu jízdy z 15 minut na pouhou jednu minutu.

Zdroj: TheVerge.com